19th Ave New York, NY 95822, USA

Predstavitev programa kandidata za predsednika OKS – ZŠZ in osvežene podpredsedniške ekipe, 15. 11. 2022.

KONTAKT

Gregor Cankar is a Slovenian track and field athlete competing in long jump who won the bronze medal at the 1999 World Championships in Athletics. He finished sixth at the 1996 Summer Olympics. His personal best jump is Slovene record, 8.40 metres, achieved in 1997 in his hometown Celje.

Zelo sem vesel in ponosen, da se je ekipi g. Janeza Sodržnika, ki kandidira za novega predsednika OKS-ZŠZ, med ostalimi pridružil tudi naš predsednik AZS g. Roman Dobnikar. Atletika je kraljica vseh športov in vem, da bo zato zelo dobro in pravično zastopal vse športe.
GREGOR CANKAR
Atlet
Pred kratkim sem izvedel, da se moj dober prijatelj Andraž Žurman skupaj z ekipo mag. Janeza Sodržnika podaja v boj za podpredsenika Olimpijskega komiteja Slovenije. Zato sem izrazil željo po podpori celotni ekipi Janeza Sodržnika, saj menim, da so v danih razmerah prava in edina ekipa, ki lahko razvoj slovenskega športa pelje po pravi poti. Andraža poznam že iz otroštva, ko sva skupaj trenirala vaterpolo in to prijateljstvo traja že več kot 20 let, zato se čutim kompetentnega, da povem nekaj besed, saj sva v tem času sodelovala na mnogih področjih, tako poslovno kot privatno. Zakaj se mi zdi Andraž primeren za funkcijo podpredsednika OKS - ZŠZ je ker je po duši športnik, ki odlično pozna delovanje športnih organizacij na vseh ravneh, od delovanja športnih klubov, panožnih zvez do krovne športne organizacije OKS - ZŠZ, ki jo je še bolje spoznal v zadnjih letih ko je doloval, kot predsednik nadzornega sveta OKS - ZŠZ. Poleg tega, je on zaslužen, da je pred skoraj desetimi leti Ljubljanski vaterpolo dvignil iz najnižje točke v zgodovini in ga pripeljal do uglednega in enakovrednega ostalim športnim panogam v Ljubljani in po številu članov tudi največjega vaterpolo kluba v Sloveniji. Brez njegove vneme in želje po razvoju našega športna, verjetno danes Ljubljanski vaterpolo ne bi več obstajal, Tako, da se mu na tem mestu še enkrat zahvaljujem, za ves njegov trud in čas, ki ga je vložil v naš šport. Poleg tega je v vsem tem času, vse funkcije, ki jih je opravljal od trenerja, predsednika in športnega direktorja kluba opravljal pro bono in nikoli ni zahteval kakršno koli plačilo, vendar ga je gnala samo želja, da pomaga našemu športu. Ne glede na to, da danes ni več aktivno vpleten v vodenje kluba nam vedno,ko je to potrebno priskoči na pomoč. Da je športnik po duši dokazuje tudi to, da je šport še vedno njegov del vsakdana in verjamem, da bo tako tudi ostalo. Vso njegovo ambicioznost, zagnanost in predanost športu je prepoznal tudi kandidat za predsednika mag. Janez Sodržnik in lahko j eprepričan, da se je odločil pravilno, saj bo Andraž sigurno dodana vrednost v njegovi ekipi. Celotni ekipi mag. Janezu Sodržniku in njegovim podpredsenikom prof. dr. Maji Pajek, Romanu Dobnikarju in Andražu Žurmanu, želim uspešno kandidaturo in sem prepričan, da bo v primeru njihove zmage to ZMAGA ZA VSE. Martin Puš
Martin Puš
Vaterpolo
Šport me je opolnomočil za življenje. Imam nezlomljiv bojevniški duh, časti, spoštovanja, poguma in discipline. Ponosen sem, da lahko svoje izkušnje kot športnik in trener prenašam na vse generacije, saj je to moje življensko poslanstvo v katerem uživam in se učim. “Moja zmaga je tudi to, da sem zaradi vrednot in delavnosti, ki sem se jih naučil v športu, dobil tudi službo v uglednem podjetju!
Sašo Vorkapić
Tajski boks
Moja največja zmaga v privatnem življenju sta moja otroka. Z njima se mi je življenje najbolj spremenilo. V športu pa najprej naslov svetovnega prvaka v štafetnem izbijanju z Alešem Borčnikom leta 2011. To je bilo moje prvo člansko svetovno prvenstvo in takrat sem si tudi ustvaril neko “ime” v balinanju.

Kot drugo pa naslov svetovnega prvaka v hitrostnem izbijanju leta 2017. Takrat sem dobil priložnost v tej disciplini ker je bil Aleš (prvi “brzinec”) v pričakovanju otroka. Priložnost sem super izkoristil in z najboljšim in najbolj izenačenim finalom (48:48) in šele po podaljšku prišel do zlate medalje.
Anže Petrič
Balinar
Ko mi je omenil, da bi morali v Sloveniji posvetiti športu tudi državni praznik , sem za trenutek pomislil, da se šali. A ga predobro poznam in tudi njegov značaj. Za dobrobit športa in ljudi, ki se ukvarjajo z športom zanj ni ovir za dosego cilja. In tako imamo od leta 2020 kot prva država v evropi državni praznik »DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA«.
Dejan Crnek
Podžupan Ljubljane
''Ples, šport me spremlja že celo življenje. Tako v dobrih kot tudi slabih trenutkih. Predvsem pri slednjih je k mojemu reševanju problemov ples izjemno pripomogel, da sem iz neprijetnih situacij uspela vstati, osebnostno zrasti ter se ponovno nasmejati. Izpostavila bi izkušnjo, ko sem pred sedmimi leti imela hudo prometno nesrečo. Življenje mi je predvsem rešilo to, da sem bila v odlični fizični kondiciji. Kljub temu pa sta bila telo in glava, na kratko povedano, resetirana. Nisem se mogla premikat, fizioterapevt me je opomnil naj pomislim kaj bom od sedaj naprej delala, saj se s športom ne bom mogla več profesionalno ukvarjati. Zgrožena in zmedena sem bila. Na srečo sem se ob športu naučila, da se vse da, samo jasne kratkoročne in dolgoročne cilje si moram zadati ter biti na poti do njih konsistentna. Prepričana sem, da brez plesa, športa ne bi znala tako zmagoslavno priti do svojih osebnih uspehov na vseh področjih mojega življenja.''
Nika MLAKAR
Plesalka
Leta 2012 sem se kvalificirala za OI v Londonu, štiri leta kasneje se nisem uspela. Doživela sem razočaranje in mislila, da sem razočarala tudi druge. Na tej točki sem se odločevala naj nadaljujem s svojo plavalno kariero ali naj preprosto končam. Nekako sem se odločila, da ne vržem puške v koruzo in nadaljujem.

Čez študijska leta sem se na “neuspeh” naučila gledati iz drugačne perspektive. To je bila zame posebna zmaga. In ko rečem zmaga, ne mislim na dobre rezultate na državnih, evropskih in svetovnih prvenstvih, ki so sledili tej odločitvi, ampak občutek zadovoljstva, da počneš nekaj kar imaš rad, ne glede na to kaj si o tem mislijo drugi ali kakšen je čas na rezultatski uri. Danes si zaradi tega lažje postavljam in izpolnjujem svoje cilje, ker vem da mora moja pot iti mimo mnenj drugih in naravnost k stvarem, ki me osrečujejo.

Tudi po končani karieri v vrhunskem športu, v športu še vedno uživam. Rada hodim v gore, kolesarim, plezam, igram tenis, odbojko… pa še kakšna druga športna aktivnost se bi našla ob kateri se imam fajn
NASTJA GOVEJŠEK
Plavalka
Kot nekdanji športnik , sem se šele po koncu kariere zavedal, kaj mi je šport skozi življenje dal , kašne vrednote , vztrajnost, delo , red in disciplina , spoštljivost ,veliko več kakor pa sam uspeh in rezultate ki sem jih dosegel v športu.

Zmage in rezultati so bili pomembni, vendar je zame največja zmaga, da so se mi izpolnile zelje, ki sem jih imel kot mlad fant o katerih sem sanjal, da sem nekaj dosegel v življenju športnika in da so si mi izpolnile otroške želje, igranje na Olimpijskih Igrah, predvsem pa da sem v vsem tem užival in si pridobil veliko izkušenj, prijateljstev in vrednot kot športnik, oseba.

Vse te izkušnje in vrednote zdaj prenašam na mlajše igralce , da se zavejo koliko dobrih in koristnih stvari prinaša ukvarjanje z športom, da ni v ospredju samo rezultat, ampak izkušnje, delo , red in disciplina ,veselje do treninga, prijateljstvo, stvari ki ti ostanejo za celo življenje. Predvsem pa, da otroke prepričam, da se čim več in čim dlje ukvarjajo z športom in v njem uživajo. In to je zame kot trenerja zmaga v pravem pomenu besede.
Igor Beribak
Hokejist in trener

ROMAN DOBNIKAR

KANDIDAT ZA PODPREDSEDNIKA

Roman Dobnikar – velik podpornik in ljubitelj športa, tako vrhunskega kot rekreativnega športa ter športa za vse.

Je univerzitetni diplomirani ekonomist z zaključenim mednarodnim študijem Executive MBA. Od zaključka študija deluje v poslovno-gospodarskih vodah, na vodilnih in vodstvenih položajih.

Danes že tretji mandat, kot predsednik zveze ene od olimpijsko najbolj spremljanih disciplin na svetu, dokazuje, da je postopno in premočrtno vodenje ključ do uspeha, kar potrjuje tudi uspešno izvedena sanacija Atletske zveze Slovenije. Hkrati pa se po 7 letih vodenja jasno kažejo veliki uspehi vrhunske ekipe.

Odločno zna podpreti največje dosežke, ko do njih pride. Kot predsednik Atletske zveze Slovenije dnevno dokazuje, da začrtana vizija, strategija in znanje prinašajo dolgoročne rezultate. Danes namreč mladi atleti in atletinje postajajo že vrhunske svetovne zvezde.

Dobnikar trdno stoji na stališču, da je Slovenija premajhna, da ne bi podpiral prav vsakega športnika in športnice, slehernega trenerja ter vsakega kluba in nacionalne zveze, ki vzgaja naše otroke in mladino v zdrave športne posameznike.

V Olimpijskem komiteju Slovenije je član IO (izvršnega odbora) in eden od najbolj dejavnih in vidnih članov, ki ne deli športa na vrhunski šport ter na šport za vse, ampak dosledno podpira vse člane, vse zveze in vse regije. Verjame v trdo timsko delo in je predan začrtanim ciljem.

Roman Dobnikar je poročen in oče dveh sinov. Tudi njegova družina obožuje šport in rekreacijo, zato čim več prostih trenutkov po službi oziroma šoli namenjajo zdravemu življenskemu slogu. 

MAJA PAJEK

KANDIDATKA ZA PODPREDsEDNICO

Sem neutrudna promotorka in predavateljica na področju telesno dejavnega in s športom povezanega življenjskega sloga, ki traja od spočetja do zadnjega diha. Celotno moje življenje je prepleteno z gibanjem in športom. Moja zmaga je, da sem svojo željo po gibanju in športu spremenila v svoje poslanstvo in poklic, preko katerega na strokovnem in znanstvenem področju izobražujem, usposabljam, spopolnjujem in ozaveščam ljudi vseh generacij o pomembnosti gibanja, športa in telesne dejavnosti.

Od rojstva je moje življenje tesno povezano s telesno dejavnostjo, ki je v začetku predstavljala prosto igro v naravi po dolenjskih hribih in dolinah. S sedmimi leti sem prvič prestopila prag športnega društva TVD Partizan Novo mesto in se zaljubila v športno gimnastiko, v kateri sem tekmovala vrsto let. Po končani tekmovalni karieri sem delovala kot vaditeljica športne gimnastike, najprej v matičnem društvu, v času študija na Fakulteti na šport pa v športnem društvu Zelena jama. Postala sem tudi mednarodna sodnica v športni gimnastiki. V času študija sem delovala tudi kot inštruktorica aerobike v športne društvu Trnovo. Na Fakulteti za šport sem uspešno diplomirala in se kot mlada raziskovalka tudi zaposlila. Leta 2001 sem magistrirala in leta 2003 zaključila doktorat znanosti s področja kineziologije. Od takrat dalje se je začela moja akademska pot, ki je tesno povezana s stroko in nenehnim pridobivanjem novih znanj, ki jih s pridom uporabljam pri mojem poslanstvu.

Danes sem redna profesorica in prodekanja za znanstveno in raziskovalno dejavnost na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za šport. Uspešno sem zaključila temeljno in ekspertno šolo vodenja pri OK Consulting, uspešno sem zaključila 3-letno šolanje s področja karmične diagnostike in postalabioterapevtka naravnega zdravljenja,  uspešno sem zaključila modul psihoterapije in postala psihoterapevtka CTAA (Complementary TherapistsAccreditation Association). Na Fakulteti za šport semnosilka in predavateljica različnih predmetov, kot so Osnove gibanja človeka, Športna gimnastika z ritmično izraznostjo 1, Športna gimnastika z ritmično izraznostjo 2, Športna gimnastika – praktikum inPilates na blazinah. Sem članica strokovnega sveta športa za vse na Olimpijskem komiteju Slovenije in podpredsednica Športne unije Slovenije, kjer hkrati opravljam tudi funkcijo predsednice strokovnega sveta. Športna unija Slovenije je največja športnaorganizacija na področju športa za vse v Sloveniji.Sem tudi članica Komisije za akreditacijo programov usposabljanj na področju športa pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Znanstveno in strokovno delujem tako na področju vrhunskega športa kot tudi športa za vse. Bila sem zunanja sodelavka in predavateljica na Pedagoški Fakulteti pri projektu Zdrav življenjski slog. Kot predsednica Zveze za šport otrok in mladine Slovenije sem bila 12 let odgovorna nosilka različnih nacionalnih projektov vsebinskih mrež na področju športa in rekreacije, ki so bile financirane s strani evropskih socialnih skladov. Kot odgovorna oseba in predavateljica sem aktivno sodelovala pri projektu Gibalna aktivnost za zdravje. Na strokovnih in znanstvenih kongresih delujem v različnih vlogah: kot predsednica znanstvenega odbora, predsednica programskega sveta, v različnih organizacijskih odborih in kot vabljena predavateljica. Bila sem tudi članica izvršnega odbora športne zveze Ljubljana. Udeležujem se sestankov in kongresov športa za vse po svetu v organizaciji svetovne zveze športa za vse TAFISA. Na področju stabilizacije telesa, rehabilitacije in preventive pred poškodbami semdelala z nekaterimi vrhunskimi športniki, kot so Jakov Fak, Teja Gregorin in Andreja Mali (biatlon), Žan Košir (deskanje na snegu), z mlajšimi kategorijami smučarjev pri smučarskem klubu Ljubljana in z mlajšimi kategorijami telovadk v ritmični gimnastiki v KRG TIM-u.

Z Gimnastično zvezo Slovenije sem tvorno sodelovala od leta 1996 do 2021 na različnih področjih: v začetku kot nacionalna in mednarodna sodnica ženske športne gimnastike, kasneje pa kot vodja usposabljanja in članica strokovnega sveta. Bila sem avtorica programov usposabljanja strokovnih kadrov v športu za področje športne gimnastike in Pilatesa na blazinah, po katerem so se usposabljali vaditelji in trenerji športne gimnastike ter vaditelji in inštruktorji Pilatesa. Usposobili smoveč kot 200 kadrov v športu na področju gimnastike in Pilatesa. Bila sem je večletna predsednica programskega sveta znanstvenega kongresa Gimnastične zveze Slovenije in članica organizacijskega odbora znanstvenega kongresa, ki ga je Gimnastična zveza organizirala vsako leto v mesecu januarju v okviru Kongresa Gimnastične zveze Slovenije. V okviru kongresa gimnastične zveze Slovenije sem bila glavna koordinatorka Dneva Pilatesa in aerobike. Na programih usposabljanja sem delovala tudi kot predavateljica in koordinatorka usposabljanj. V letu 2012 sem bila članica strokovnega sveta Republike Slovenije za šport. Svoje raziskovalno in strokovno delo redno objavljam v tujih in domačih publikacijah ter na različnih znanstvenih in strokovnih konferencah doma in po svetu. Sem odgovorna urednica znanstvene revije Science of Gymnastics Journal, ki na Fakulteti za šport izhaja od leta 2009 dalje. Science of Gymnastics Journal je prva in edina znanstvena revija na področju gimnastike, svojo enkratnost pa kaže z uvrščanjem med odmevne svetovne baze znanstvenih revij.

Kot doktorica kineziologije in redna profesorica predavam zdrav življenjski slog različnih ciljnim skupinam: študentom, trenerjem, staršem, zaposlenim v podjetjih, managerjem, športnikom. Izvajampraktične delavnice vadbe za zdravje, pilatesa, osebnega trenerstva in sem avtorica, predavateljica in vodja programov usposabljanja strokovnih delavcev v športu na področju rekreacije. Kot predsednica strokovnega odbora Športne unije Slovenije tesno sodelujem pri projektu Zdravju prijazna organizacije. Kot članica strokovnega sveta športa za vse Olimpijskega komiteja Slovenije organiziramstrokovne kongrese Športa za vse za različne ciljne skupine: zaposleni, invalidi, starostniki in sem vodja skupine za prenovo programu usposabljanja na področju športne rekreacije. Bila je predsednica programskega sveta 27.TAFISA svetovnega kongresa, ki je potekal junija 2022 v Portorožu. Kot strokovna sodelavka sodelujem v različnih evropskih projektih. Sodelujem tudi z različnim športnimi zvezami in trenerji.

Moja bibliografija je obsega preko 500 enot, od tega preko 70 izvirnih znanstvenih člankov.  Bibliografija je v celoti dostopna tukaj.

JANEZ SODRŽNIK

KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA

Uvodoma bi rad poudaril, da sem že vrsto let predan slovenskemu športu in velik zagovornik zdravega življenjskega sloga.

Že v osnovni šoli sem začel z igranjem košarke in rokometa, kasneje pa tudi z resnim treniranjem nogometa. Uspešno sem igral za NK Dravinja iz Slovenskih Konjic, kasneje v srednji šoli tudi za NK Kladivar iz Celja. Zelo aktiven sem bil tudi v drugih športih, predvsem košarki in namiznem tenisu, saj sem igral za različne ekipe v občinskih ligah. Še posebno rad imam mali nogomet, ki ga občasno igram s prijatelji še danes. Že leta 1984 sem ustanovil MNK Nirvana in z njim uspešno širil priljubljenost malega nogometa med mladimi v rodnem kraju!

Po težki poškodbi kolena sem moral z aktivnim igranjem nogometa prenehati in sem kmalu “prestopil” k tenisu! Danes s prijatelji aktivno igram tenis, ki mi omogoča, da ohranjam zdrav življenjski slog. Sem velik ljubitelj narave in sprehodov, kjer nabiram prepotrebno telesno in psihično pripravljenost za vsakodnevne napore.

Vrednote kot so tovarištvo, prostovoljstvo in trdo delo sem ponotranjil že v rani mladosti, saj sem se poleg športa v poletnih mesecih udeležil 15 mladinskih delovnih akcij in leta 1985 postal najmlajši komandant zvezne mladinske delovne akcije Suha Krajina v Žužemberku!

Verjetno zato je bil prehod v športno-društveno sfero nekaj najbolj naravnega, na nek način pa se je udejanjil že v jeseni 1990, ko sem se pridružil organizacijskemu odboru za pripravo svetovnega prvenstva v hokeju na ledu, ki se je odvilo spomladi 1991 v Ljubljani.

Zavedanje o celovitosti in povezanosti vseh segmentov slovenskega športa, tako vrhunskega kot športa za vse, sem najbolj udejanjil v zadnjih dveh mandatih na mestu prvega podpredsednika OKS-ZŠZ! V času vodenja Strokovnega sveta športa za vse je dozorela pobuda za razglasitev državnega praznika, posvečenega športu, telesni dejavnosti in zdravemu življenjskemu slogu nasploh!

Pri tem sem brezmejno verjel v pozitivno sporočilo, ki ga takšen praznik prinaša in neutrudno iskal podporo pri vseh odločevalcih v državi – Predsedniku RS, Vladi in poslanskih skupinah v DZ. Ves trud je bil poplačan v juliju 2020, ko je državni zbor sprejel zakon, s katerim je potrdil DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA za nov državni praznik!

Kako pomembno je povezovanje in sodelovanje vseh segmentov slovenske družbe se najbolj jasno kaže skozi programe, ki sem jih s sodelavci na OKS-ZŠZ, nacionalnimi zvezami, lokalnimi športnimi zvezami v regijskih pisarnah, lokalnimi oblastmi, podjetji in posamezniki uresničeval – kongresi športa za vse, igre zaposlenih, olimpijski festivali, kolesarske in tekaške prireditve, šport starejših, slovenska bakla in mnogo drugih!

Ob tem prav s ponosom povem, da sem v tem obdobju obiskal vseh 212 slovenskih občin, stkal nemalo novih prijateljstev in kar je najbolj pomembno – spoznal vso pestrost različnih športnih programov, ki se odvijajo v društvih in klubih! Zato vem, da se nam za prihodnost slovenskega športa ni potrebno bati!

Še posebej izjemen je bil projekt slovenske bakle, ki je bil zanesljivo edinstven v zgodovini naše države, saj je bakla obiskala vseh 212 slovenskih občin. Sam se sem v dveh mesecih in pol udeležil 54 dogodkov po celi Sloveniji, v vseh naših regijah in neprecenljivo je bilo videti nasmejane in srečne ljudi, ki so s prav posebnim žarom prijeli baklo v roke in bili del nečesa velikega! In to je bil izjemen projekt, ki je na najboljši možen način povezal vse – olimpijce, vrhunski šport, šport za vse, društva, župane, državljanke in državljane….

Prav tako pa se je samo potrdilo to, kar sam zagovarjam ves čas in je tudi moj način dela – da samo z dobro ekipo lahko uresničimo tudi najbolj smele načrte in projekte!

Da dosežemo majhne in Velike zmage!

Da bomo lahko rekli, da je to “ZMAGA – ZA VSE!”

DELOVNE IZKUŠNJE: 

 • Član Predsedstva republiške konference ZSMS 1988-1990
 • Član mestne vlade mesta Ljubljana, minister za obrambo mesta Ljubljana 1990-1994
 • Direktor Mestne uprave mesta Mestne občine Ljubljana 1995-1999
 • namestnik direktorja podjetja Esotech, d.d., Velenje 1999-2001
 • Direktor podjetja OLIMPICA d.o.o., v lasti Košarkarskega kluba Union Olimpija 2001-2002
 • Direktor podjetja PARK Ilirija d.o.o. 2003-2005
 • Direktor in lastnik zasebnega podjetja SODRA d.o.o., 2005 –

DELO V ŠPORTU:

 • Predsednik Športne zveze Ljubljana 1992 – 2022
 • član Predsedstva Športne zveze Slovenije 1993-1994 (do združitve z Olimpijskim komitejem Slovenije)
 • član izvršnega odbora Košarkarski klub Union Olimpija 1996 – 2000
 • Predsednik Ženski košarkarski klub Ježica in član izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije 1998-2000
 • podpredsednik Tenis klub Svoboda 1998-2006
 • ustanovni član in predsednik Hokejskega kluba Olimpija 2004-2012
 • član izvršnega odbora HZS 2005-2010, začasni predsednik HZS 2008
 • ustanovitelj in predsednik SLOHOKEJ d.o.o. 2008-2012
 • Član Sveta FSO 1998-2008
 • Član strokovnega sveta za šport Vlade RS 2007-2022
 • Član Izvršnega odbora OKS-ZŠZ 1994-2002 in 2010-2014 
 • Podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez 2014-2022
 • Član Izvršnega odbora TAFISA (The Association For International Sport for All)2017-2025(finančnik 2022-2025)
 • Član izvršnega odbora WFCS (World Federation for Company Sports) 2019-2023

ANDRAŽ ŽURMAN

KANDIDAT ZA PODPREDSEDNIKA

Andraž je športnik od malih nog. Pri osmih letih je pričel trenirati vaterpolo, ki ga je aktivno treniral do svojega osemnajstega leta. Kot mlad športnik je pokazal velik potencial, saj je bil večkrat izbran za najboljšega vratarja na državnem in mednarodnem nivoju. Bil je kapetan reprezentance svojega letnika in ob enem prvi vratar pri dve leti starejši generaciji. Za tem se je podal v trenerske vode, dve leti kasneje pa postal tudi predsednik vaterpolo kluba Slovan. V zgolj štirih letih je skupaj z ekipo bivših vaterpolistov uspel postaviti klub na noge. Članstvo otrok so uspeli povečati iz 20 na 150 aktivnih otrok, s čalni pa osvojiti naslove štirih državnih in pokalnih prvakov.
Poleg vodenja kluba, se je spoprijel tudi s problematiko vaterpolske zveze. Ravno Andraž je bil namreč poudnik za ustanovitev nove zveze in prepričal tudi vse ostale klube, da se ji priključijo. Uspelo mu je pridobiti posluh OKS, kar je pomagalo, da je sportna panoga ponovno zaživela, posledično pa kljubi prejeli subvencijo mestnih občin.

V zadnjih stirih letih se je podal naproti novim športnim in poslovnim izzivom. Trenutno je predsednik NO OKS in ustanovitelj visoko tehnološkega podjetja z veliko dodano vrednostjo Labcore. Je član SBC kluba in AmCham Slovenija ter ljubitelj vseh športov.
Je velik podpornik in zagovornik vseh slovenskih športnikov, saj je mnenja, da nihče ne more predstavljati države v tako lepi luči, kot rezultati vrhunskega športnika. Je zelo načelen, moralen, deloven in vse mu pomeni pristen stisk roke. OKS vidi kot odlično organizacijo z veliko potenciala in si želi, da bi le ta dosegla še višjo stopnjo prepozavnosti in veljave, saj meni, da sta tako vrhunski šport, kot šport za vse nadvse pomemba.

“Ljudje se morajo gibati, rekreatievn šport je prav tako zelo pomemben, saj ima neposreden pozitien vpliv na ljudi, tako mentalno kot fizično in prispeva k boljšemu zdravju in tako bolj zadovoljni družbi. Vrhunski športniki pa so to, kar so bili včasih gladiatorji, pripralvjeni podrediti vse cilju. Oni nam prinašajo ponos, veselje, motivacijo in so odličen vzgled, da se z močno voljo zmore doseči vse.”
Osebno mu največje notranje zadovoljstvo prinaša njegova družina, tri majhne punce, ki ga vsak dan naučijo kaj novega. Največjo srečo pa njegova žena.
S svojimi izkušnjami lahko največ doprinese manjšim zvezam, saj točno ve s katerimi ovirami se le te srečujejo. Vodstveno operativna organizacija je ključ brez katerega se dolgoročno ne da uresničiti željenega rezultata.

Njegov moto je: sodelujemo in ne izključujemo.